Narconon | WAT IS EEN VERSLAAFDE?
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16606
post-template-default,single,single-post,postid-16606,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

WAT IS EEN VERSLAAFDE?

21 feb WAT IS EEN VERSLAAFDE?

De vraag “ wat is een verslaafde” kan soms heftige reacties oproepen.

De ouder of de partner van iemand die jarenlang verslaafd is geweest zal verhalen vertellen over de keren dat het vertrouwen is beschaamd, over de keren dat zij bestolen zijn, over het enorme verdriet dat de verslaafde heeft veroorzaakt.

De hulpverlener zal vertellen over de vele teleurstellingen die hij of zij heeft meegemaakt.

De arts zal vertellen over de keren dat de verslaafde tekeer ging omdat hij of zij niet weer een recept kreeg voor pillen.

De verpleegster bij de Eerste Hulp zal zuchten en vertellen hoe moedeloos zij ervan wordt als zij weer iemand geholpen heeft die teveel drugs heeft genomen omdat zij weet dat die persoon morgen weer zal gebruiken.

Mensen die steeds weer geprobeerd hebben iemand te helpen en er op een gegeven moment doodziek van werden omdat die persoon steeds weer terugviel. Het is logisch dat zij op een gegeven moment er doodziek van worden en er geen goed woord voor over hebben.

Jammer genoeg denken sommige mensen dat verslaafden waardeloos zijn en dat zij het niet verdienen om geholpen te worden.

DE WAARHEID OVER VERSLAAFDEN

Veel verslaafden zijn echter warme mensen en vinden het geweldig om andere mensen te laten lachen. Zij hebben ook hun dromen, misschien om te trouwen of hun neefjes te leren voetballen.

Misschien willen zij net zo goed leren koken als hun moeder of dromen zij ervan een goede zanger of danser te worden.

Net als iedereen hebben ook zij hun dromen, maar die zijn begraven onder een overweldigende lichamelijke en geestelijke behoefte aan drugs.

Zij zijn misschien begonnen in de weekenden drugs te gebruiken om mee te doen of na een ongeluk gingen zij veel meer pijnstillers gebruiken dan was voorgeschreven. Voor elke verslaafde geldt: niemand kiest er bewust voor om verslaafd te worden en niemand wil verslaafd zijn.

De wens van een verslaafde om zichzelf te redden kan ook begraven liggen onder een intens schuldgevoel en een enorm gevoel van schaamte. Hij of zij heeft waarschijnlijk het idee dat het leven nooit meer leuk kan zijn en misschien ook bang zijn dat elke poging om te stoppen gedoemd zal zijn te mislukken. Vaak zal een verslaafde ook weg gaan om zijn partner, kinderen of andere familieleden meer ellende te besparen. De familie voelt zich dan verraden, terwijl in feite de verslaafde zelf dit zag als de enige manier om hen te beschermen.

In Narconons over heel de wereld hebben wij 50 jaar lang heel vaak gezien dat wanneer iemand geholpen wordt de drang naar drugs te overwinnen, de goede persoon die hij of zij werkelijk is, terugkeert.

Zoals de weduwe van de oprichter van Narconon, William Benitez, vorig jaar schreef in een brief aan studenten van Narconon Nederland: “ Door drugs word je een andere persoon. Iemand die niet zo leuk is. In Narconon leer je dingen die je de rest van je leven kunt gebruiken.

In Narconon zul je geholpen worden weer de persoon te worden die je ooit was. De persoon waar je vader, je moeder, je partner, je kinderen altijd van gehouden hebben.”

U kunt Narconon te allen tijde bereiken via telefoonnummer

085 88833 85.