Narconon | Verschillende soorten drugs
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
15655
page-template-default,page,page-id-15655,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Verschillende soorten drugs

Informatie over XTC

XTC is een echte partydrug. Ze worden veel gebruikt op housefeesten end.  Hier krijg je wat meer informatie over wat het met je doet en wat de gevolgen er van zijn.

Lees meer

Informatie over Marihuana

Marihuana komt in verschillende vormen voor, het is meer een verzamelnaam voor producten die van de cannabisplant afkomstig zijn. Bekende en veelal gebruikte producten van deze plant zijn o.a. wiet, hasj, hasjolie en spacecake. Marihuana mag in Nederland legaal verkocht worden, maar dit helaas niet zonder risico’s. Lees hier de wat de gevolgen van het gebruik van marihuana zijn.

Lees meer

Informatie over hashish & hash

Hashish bestaat uit het harsachtig materiaal van de cannabis plant dat rijk is aan THC, dat wordt vergaard, gedroogd en daarna samengeperst in allerlei vormen, zoals ballen, cakes of koekjesachtige bladen.

Lees meer

Informatie over GHB

GHB is een afkorting van de naam “gammahydroxyboterzuur”. Deze drug werd ontwikkeld als medicijn, deze snel opkomende drug in Nederland wordt vooral gezien als partydrug. Het wordt veel gebruikt in de uitgaanswereld. Lees hier wat de drug met je doet en wat de gevolgen en de gevaren hier van zijn.

Lees meer

Informatie over Cocaïne

Cocaïne wordt het meest in uitgaansgelegenheden gebruikt als partydrug, dat de reden dat mensen dit daar gebruiken is om langer door te kunnen gaan en er voor te zorgen dat het effect van de alcohol vermindert wordt en zorgt er dus voor dat je dan weer meer kan drinken. Cocaïne is een drugs die op veel verschillende manieren wordt gebruikt. Je kan het onder andere snuiven, roken (basen) en shotten. Lees hier meer over de nadelige gevolgen van cocaïne en wat het met je doet.

Lees meer

Informatie over Amfetamine

Amfetamine is een synthetische drug. Het smaakt bitter en is meestal een wit, grauwgrijs, licht roze of geel poeder en soms een fel gekleurde pil. Amfetamine kan worden gesnoven, geslikt, geïnjecteerd en in drankjes worden opgelost of gerookt.

Lees meer

Informatie over Crack

Crack is een bewerkte vorm van cocaïne. Wat algemeen bekend staat als cocaïne is eigenlijk het chemische product hydrochloride-cocaïne. Sommige gebruikers passen een chemische bewerking toe op cocaïne om de hydrochloride te verwijderen. Dit wordt “freebasen”genoemd en maakt de drug krachtiger.

Lees meer

Informatie over Alcohol

Alcohol is één van de meest gebruikte drugs in Nederland, het is de normaalste zaak van de wereld dat mensen een pintje of een glas wijn drinken om maar even een voorbeeld te noemen. Het is in Nederland in principe overal te koop en je hoeft er niet echt moeite voor te doen om het dus ergens te kunnen halen. Het is om het zo te zeggen genormaliseerd in Nederland, maar toch hebben veel mensen een probleem met alcohol, maar onderkennen veel mensen dit. Wat alcohol precies met je doet en wat het voor schade aanricht op langere termijn kan je hier lezen.

Lees meer

Informatie over Heroïne

Heroïne is een illegale, zeer verslavende drug. Vaak weten mensen die heroïne gebruiken niet hoe sterk het werkelijk is of wat erin zit. Heroïne die op straat wordt verkocht wordt namelijk vaak versneden met andere drugs of met suiker, zetmeel, melkpoeder, cafeïne of kinine en in sommige gevallen met strychnine of andere giftige stoffen. Hierdoor lopen mensen risico op een overdosis of zelfs de dood. Ook kunnen mensen besmet worden met HIV of andere ziekten omdat zij elkaars naalden gebruiken.

Lees meer