Narconon | VROEGER ALS KIND ALTIJD HET BUITENBEETJE….
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16448
post-template-default,single,single-post,postid-16448,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

VROEGER ALS KIND ALTIJD HET BUITENBEETJE….

28 aug VROEGER ALS KIND ALTIJD HET BUITENBEETJE….

….kon met iedereen overweg, maar zo snel was ook iedereen tegen me.

Vreemd genoeg, waar andere kinderen zeiden dat ze politieagent of brandweerman wilden worden, zei ik;” Ik word later directeur van een groot bedrijf.”

Ik was verlegen voelde me soms buitengesloten en thuis had ik het ook moeilijk. Ik bereikte de leeftijd van 15/16 toen ik erachter kwam dat m’n klasgenoten het stoer vonden, dat ik veel alcohol kon drinken. Dit gebeurde tijdens een schoolreis in Spanje, ook voelde ik me niet zo verlegen meer.

Ik had strenge ouders (gelukkig maar) waarvan ik niet mocht stappen, dus eenmaal thuis van de schoolreis, was ik weer net zo hard het buitenbeentje. 1 maand nadat ik 16 was geworden en de zoveelste ruzie had met m’n moeder, ben ik weggelopen naar een kennis van mijn ouders, die mij aannamen als pleegzoon. Jammer genoeg met het weglopen nam ik automatisch mijn persoonlijke problemen mee..

In dit pleeggezin kreeg ik wel meer vrijheid, maar werd ik gevangen door een beginnende verslaving aan de alcohol, ook al was dit alleen in de weekenden tijdens het stappen. Al snel kon ik niet meer aan stappen denken zonder erbij te “zuipen”, want het gaf me zogenaamd energie en ik was niet meer verlegen. Een paar maanden later ging ik ook roken, dat is toch stoerrr. Nog geen twee maanden later had ik mijn eerste blowtje te pakken. Dit was nog niet eens zozeer het probleem, want ik deed het maar 1 keer in de twee maanden en ben zelfs een periode van twee en half jaar helemaal zonder blowen geweest.

Maar mijn voetbal ging over , geen diploma gehaald en toen ik net 18 werd ben ik ook bij het pleegezin weer weggegaan. Zonder diploma meteen aan het werk gegaan, kreeg al snel een relatie waarbij ze zwanger werd en toen gingen we samenwonen. In deze periode dacht ik het voor elkaar te hebben. Huisje, boompje, beestje. Maar helaas ik miste toch wat sociale vaardigheden, die ik van huis uit niet had meegekregen, dus deze relatie ging al vrij snel, nadat mijn dochter geboren was, stuk. Hierop ging ik weer terug naar Vlaardingen en nadat ik bij mijn oom gelogeerd had, kocht ik een huisje met de vooruitziende bedoeling om iets op te bouwen voor mij en mijn dochter.

Dit ging goed fout, omdat ik mijn dochter erg miste. Als ik haar naar huis had gebracht deed dit zo’n pijn, dat ik begon met een voorgedraaide joint te roken, om dat gevoel weg te krijgen.. al snel ging dit over tot elke dag na mijn werk: verdoven die handel! Uiteindelijk kon ik niks meer onder ogen zien. Rekeningen liepen op, ik moest mijn huis wegdoen, 7 jaar lang bijna elke dag stoned met alle gevolgen erbij; relaties lukten niet, familie ging ik uit de weg, banen duurden tussen een jaar en twee jaar, valse beloftes naar mijn ex en dochter en zelfs heb ik een tijd in een kraakpand gewoond. In 2010 had ik nog een goede kameraad, die zei:” Nu moet je er wat aan gaan doen Piet ! ”

Toen ben ik eerst naar een afkickkliniek in Rotterdam geweest, zeker wel 6 dagen: Dit was het gewoonweg niet voor mij. Uiteindelijk 6 maanden later was ik bij een kennis en daar kwam een flyer van “Narconon” binnen. Ik heb vrijwel meteen gebeld en een afspraak gemaakt. Ik kwam bij de voordeur aan en de eerste gedachte was:” hmmm, lijkt wel Villa Kakelbont”.

Maar eenmaal in gesprek met de Directrice en nog twee mensen, wist ik dat dit het voor mij was: Het leren dingen onder ogen  zien, sauna programma, objectieve oefeningen en daarna de sociale vaardigheden, die ik juist miste.

Twee weken later ben ik aan het Narconon programma begonnen. Ik heb er, doordat ik niet meteen bij de kern van mijn problemen kwam(op zijn Hollands stront-eigenwijs was), welgeteld een jaar over gedaan om succesvol mijn Narconon programma te voltooien. Nu ben ik, dankzij het doorzettingsvermogen van de zeer loyale stafleden van Narconon en mezelf, 3 jaar en 4 maanden clean. Ook ben ik staflid bij Narconon en doe ik het werk met liefde…Gek genoeg alsof er een jongensdroom uitkomt, word ik met zeer hoge waarschijnlijkheid de nieuwe directeur van Stichting Narconon Nederland.

Ik kan met recht zeggen, dat als ik het Narconon programma niet gevolgd had, ik niet zou weten waar ik nu gestaan had, maar zeer zeker niet in de positieve positie waarin ik  nu verkeer. DANK JE WEL, NARCONON ZUTPHEN

Pieter