Narconon | Nu ben ik 38 en ik zit in een afkickkliniek en ik vraag me af hoe het zover heeft kunnen komen. Waarom heb ik niet geluisterd naar die man die mij vertelde over de gevaren van drugs en alcohol.
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16824
post-template-default,single,single-post,postid-16824,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Nu ben ik 38 en ik zit in een afkickkliniek en ik vraag me af hoe het zover heeft kunnen komen. Waarom heb ik niet geluisterd naar die man die mij vertelde over de gevaren van drugs en alcohol.

26 mrt Nu ben ik 38 en ik zit in een afkickkliniek en ik vraag me af hoe het zover heeft kunnen komen. Waarom heb ik niet geluisterd naar die man die mij vertelde over de gevaren van drugs en alcohol.

Mijn naam is  Andre.

Ik schrijf dit om jullie te laten weten dat drugs en alcohol niet zijn wat zij lijken. Ik hoop echt dat nadat je dit hebt gelezen, je dit zult begrijpen en wanneer iemand tegen je zegt hoe goed drugs en alcohol zijn en hoeveel plezier je ermee kunt hebben, je zelf zult begrijpen dat dit allemaal een leugen is.

Toen ik nog op school zat, ik was toen 15, weet ik nog dat iemand naar mijn school kwam om een lezing te geven over de gevaren van drugs en alcohol. Ik hoorde hem vertellen over zijn eigen ervaringen maar ik luisterde niet. Ik dacht… het zal mij nooit overkomen. Ik zal nooit een drugsverslaafde of een alcoholist zijn. Nou… ik wou maar dat ik wel had geluisterd en me gerealiseerd had wat deze persoon mij probeerde duidelijk te maken. Ik wil dat jullie luisteren naar mijn verhaal en dat jullie niet gaan denken dat dit jou nooit zal overkomen. Het kan je overkomen en het zal je overkomen als je begint te experimenteren met drugs. Dus je moet het niet eens proberen.

Ik was 16 toen ik begon marihuana te roken met mijn vrienden. Ik dacht dat het wel kon want het leek wel goed te gaan met hun en ik dacht dat dat ook met mij het geval zou zijn.

Mijn schoolwerk ging achteruit en ik had alleen maar belangstelling voor alles wat met marihuana te maken had. Dit duurde twee jaar en ik ging steeds meer roken. Toen was ik klaar met de middelbare school en ging ik naar de kunstacademie. Tegen die tijd rookte ik iedere dag en ik kon geen dag zonder minstens één joint.

Op een dag vroeg iemand of ik LSD wilde proberen. Dat deed ik. Dat opende delen van mijn verstand die ik magisch vond maar ik ontdekte snel daarna dat het een donkere weg was die nergens toe leidde. Na mijn eerste jaar op de kunstacademie stopte ik met mijn opleiding en begon ik met “vrienden” naar feesten te gaan. Ik ging naar clubs en ik gebruikte XTC en LSD. Wat begon als een éénmalig experiment werd iets dat wekelijks gebeurde.

Mijn richting en ambities werden beneveld door een vals realiteitsgevoel. Toen ik 21 was besloot ik geen drugs meer te gebruiken en te proberen weer enige richting in mijn leven te krijgen. Toen viel ik in een diepe en donkere depressie. Ik werd introvert en nam afstand van mijn vrienden en familie. Ik was verloren in mijn donkere wereld.

Ik probeerde lange tijd hiertegen te vechten… maar ik zag geen einde. Ik begon toen weer marihuana te roken en alcohol te drinken. Langzamerhand merkte ik dat ik uit deze donkere plek begon te komen en me beter te voelen. Ik dacht: dit is antwoord. Als ik maar af en toe marihuana rook en alcohol drink, zal het wel goed gaan en kan ik normaal functioneren. Dat was een leugen. Mijn verslavingen namen de overhand en mijn consumptie van drugs en alcohol werd erger,,, waardoor ik weer terechtkwam in die donkere plek. Depressie.

Nu ben ik 38 en ik zit in een afkickkliniek en ik vraag me af hoe het zover heeft kunnen komen. Waarom heb ik niet geluisterd naar die man die mij vertelde over de gevaren van drugs en alcohol. Ik ben nu 9 maanden clean en ik ben bezig mijn leven weer op te pakken, Een leven waarin ik zoveel pijn en verdriet heb bezorgd aan mijn familie, vrienden en mezelf. Onlangs vroeg ik me af; “was het het allemaal waard om die eerste joint te roken?” Het antwoord is niet moeilijk… ‘NEE!”

Dus, als iemand je vraagt om drugs te proberen en zegt dat het geen kwaad kan… Onthoud alsjeblieft wat ik je verteld heb over mijn ervaringen. Drugs zijn schadelijk en er kan niets goeds uit komen. Alleen maar pijn en ellende. Het leven is te mooi en het is niet goed om het lelijk te maken door drugs en alcohol. Je hebt zoveel te doen in dit leven en drugs zullen je niet helpen dat te bereiken.

Nu, meer dan 10 jaar later, is Nico, na een afkickprogramma van 7 maanden, een zeer succesvolle kunstenaar.

-o-o-o

uit ” A Naughty Thing called Life” van Papa Spyk