Narconon | MIJN ERVARING MET NARCONON IS LEVENSREDDEND GEWEEST
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16625
post-template-default,single,single-post,postid-16625,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

MIJN ERVARING MET NARCONON IS LEVENSREDDEND GEWEEST

20 mrt MIJN ERVARING MET NARCONON IS LEVENSREDDEND GEWEEST

 

Het was een vreselijk grote stap om weer mijn kop op het blok te leggen.

Ik bleef mezelf zien als een zeer sociale man.

De werkelijkheid was dat ik in 1982 werkelijk de berg af aan het glijden was en bemerkte dat ik geen grip had om een glas te laten staan.Ik had werk ,net gescheiden en mijn nieuwe relatie liep ook niet echt geweldig.

Ik ben naar de AA gegaan omdat het sociale netwerk me te lang duurde.

Daar hoorde ik verhalen van mannen die hun hele leven door alcohol hun leven en die van hun dierbare weg gespoeld hadden. Beelden dat ze zich ontwikkeld hadden tot Tirannen ,vond ik een vreselijk beeld.

Natuurlijk hield ik het er op dat ik pas een jaar naar beneden aan het glijden was.Ik was 32 jaar en had een prachtige dochter waar ik graag een goede vader voor wilde zijn.

Na 6 weken geen alcohol gedronken te hebben ,kreeg ik weer zo,n aanval dat ik moest drinken,maar het niet deed.Toen raadde een AA vriend mij aan om naar een afkickcentrum te gan. Zijn advies was duidelijk; trek je van niemand van de clienten daar niets aan, Vandaag zijn ze je maatje en morgen trekken ze je het graf in.

Ik heb daar 2 maanden gezeten en heb 14 jaar bij de AA gelopen om mezelf en mijn nieuwe levenspartner de meeste zekerheid te geven. Want ik had geen zicht op wat ,,mijn probleem,, was en waar het vandaan kwam.

Toch ben ik wel weer wat gaan dinken na 1996. Tot 2004 weer me leven op de kop ging.

Bang voor enorme terugval heb ik mij tot Narcanon gericht omdat zij een heel andere benadering hadden en ik er ook mijn lichaam kon ontgiften met een sauna program met vitamines.

Dit was geweldig en een hele opluchting ,wat ik niet eens precies kan verklaren. Geweldige opleving een vitaal gevoel en schoon!

Maar waar ik het meeste aan heb gehad was het programma daarna. Dat programma heeft mijn leven echt op de rit gezet en gehouden.

Een van mijn valkuilen was dat ik me altijd vast hield aan mijn successen, vooral maatschappelijk. Mijn bedrijven groeiden door mijn grote inzet en er kon veel geld mee verdiend worden.

Maar er zijn andere elementen in het leven waar ik geen barst van snapte, maar die bepaalde ik door andermans ogen. Nu doe ik het op mijn eigen kompas, ik vertrouw mijn gevoelens, zet doelen neer ook nu nog op mijn 67ste, en ik behaal ook die doelen. Ik kan nu luisteren en anderen uit laten praten en begrijpen en ik help veel andere mensen.

Geef jezelf een nieuwe kans en grijp hem beet en doe het volledige programma. Je zult daarna goed kunnen functioneren in een steeds sneller veranderende wereld.

Meestal zijn drinkers hard werkende mensen, maar met een tekort- koming. Ook vaak zijn ze erg aardig. Maar haal de alcoholresten uit je lijf zodat je je fris en helder gaat voelen. Doe de rest van het programma en bouw een echt goed leven op, Het is de moeite absoluut waard.

Met dank aan de staf van Narcanon Nerderland voor hun uitstekende begeleiding en fantastische verzorging. Speciaal aan Joanna. Je hebt mijn leven gered en die van mijn dierbare meer levensvreugde gegeven.

W van Rooij

Santpoort