Narconon | In mijn jarenlange harddrugs verslaving, waarin ik van alles had geprobeerd om clean te worden en niets was gelukt
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16356
post-template-default,single,single-post,postid-16356,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

In mijn jarenlange harddrugs verslaving, waarin ik van alles had geprobeerd om clean te worden en niets was gelukt

30 mrt In mijn jarenlange harddrugs verslaving, waarin ik van alles had geprobeerd om clean te worden en niets was gelukt

19 februari 1966 in een zwaar bewaakte gevangenis ergens in een woestijn in de staat Arizona in de Verenigde Staten besloot de zwaar aan heroine verslaafde gedetineerde William Benitez een afkickprogramma op te zetten voor hem en WBzijn verslaafde mede gedetineerden. Hij had het boek “ De Grondbeginselen van het Denken” van L. Ron Hubbard gelezen en heeft in samenwerking met hem het programma opgezet.

En nu, meer dan 50 jaar later, zijn duizenden verslaafden afgekickt in Narconons over de hele wereld. Wie had ooit kunnen denken dat een zwaar verslaafde gedetineerde de oprichter van zoiets zou worden!

Ik zelf ken Narconon 23 jaar. In mijn jarenlange harddrugs verslaving, waarin ik van alles had geprobeerd om clean te worden en niets was gelukt, kwam ik zonder hoop en vertrouwen in 1993 in Narconon Zutphen terecht.

Ik wilde de volgende ochtend meteen alweer weg om heroine te gaan roken, maar met veel geduld, aandacht en betrokkenheid van de stafleden kreeg ik na twee maanden de smaak van het clean zijn toch onverwacht te pakken. En na zes maanden rondde ik het Narconon programma succesvol af!

De reden waarom ik besloot naar Narconon te gaan was dat alle medewerkers (behalve de directrice) zelf verslaafd zijn geweest. En dat het geen jaren lang gaat duren. Het is een kort maar zeer krachtig programma. En er zijn geen overdreven en onnodige regeltjes. Het sprak mij heel erg aan. De hele sfeer bij binnenkomst was ook niet dat steriele kliniekachtige maar een groot, gezellig herenhuis. Ongedwongen, hartelijk, spontaan, gastvrij.

Iedereen heeft vooral veel baat bij het sauna programma. Je zweet een paar weken lang letterlijk alle gifstoffen uit je lijf. Erna voelde ik me weer mens. Mens met beide benen stevig op de grond. Beter kun je je niet voelen. Schoon, sterk, helder, mooi, opgewekt. Ik sliep weer als een roos. En de tunnelvisie dope, dope, dope was verdwenen. Ik kon weer normaal denken Alle klinieken zouden een sauna programma moeten hebben vind ik.

Zodat je met een schoon lichaam en daardoor heldere geest aan de geestelijke afkick kunt beginnen. Ik heb zoveel mensn gebroken binnen zien komen bij Narconon en in de sauna zien veranderen in mooie, sterke mensen die weer zin in het leven hadden, waar hun families weer blij mee waren. En ze zeggen allemaal hetzelfde: beter als na de sauna kun je je niet voelen.

Narconon is internationaal, dus je ontmoet ook mensen uit het buitenland. Mensen die ver van huis moeten om clean te worden. Ver weg van hun oude, vertrouwde drugsleven.

Narconon is echt het enige centrum geweest dat mij heeft kunnen helpen. Zij helpen vaak “ moeilijke gevallen”. Mensen met wie het nergens wil lukken lukt het in Narconon vaak wel. Waarom? Ik denk dat het toverwoord Betrokkenheid is. En doordat alle medewerkers zelf verslaafd zijn geweest en ook het programma hebben gedaan kunnen zij zich voor 100% inleven en dat schept een band van vertrouwen.

In 1997 ben ik samen met Narconon belangeloos voorlichting gaan geven. Preventief vechten tegen drugs. Uiteindelijk is voorlichting door ervaringsdeskundigen het enige wat helpt drugsgebruik te voorkomen.

 

Gerda v.d. Lande