Narconon | IK GEBRUIKTE COCAINE BIJNA 20 JAAR
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16715
post-template-default,single,single-post,postid-16715,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

IK GEBRUIKTE COCAINE BIJNA 20 JAAR

31 dec IK GEBRUIKTE COCAINE BIJNA 20 JAAR

Mijn naam is Mario. Ik kom uit Curacao en ik gebruikte cocaine bijna 20 jaar. Ik rookte bijna een kwart van een gram op een pijp. Dat helpt je goed je lichaam gemakkelijker te vernietigen. Het gaat dan sneller. Je wordt heel mager, benen worden moe, je kunt bijna niet ademhalen, je moet steeds hoesten, veel organen worden beschadigd. Geestelijk raak je helemaal in de war. Je kunt niet goed denken, niet goed reageren. Je gaat allerlei slechte dingen uithalen om aan geld te komen om te kunnen roken.

Toen begon ik mij te realiseren dat het niet goed is en dat ik eruit wilde. Ik heb vrienden gezien die probeerden af te kicken maar ze gingen gelijk weer gebruiken en hun leven bleef hetzelfde. Ik zei tegen mezelf: “er moet een manier zijn om aan drugs te ontsnappen, ofwel aan deze geestelijke gevangenis.”Want zo’n leven is geen grap.

Via de man van de dochter van mijn nicht hoorde ik van Narconon Nederland. Hij vroeg mij of ik hierheen wilde komen. Hij vertelde mij dat Narconon de juiste plek was voor mij.

Toen ik hoorde van het sauna programma besloot ik naar Nederland te gaan om zodoende mijn lichaam te repareren. Ik wilde na het sauna programma weer naar huis toe, maar ik miste nog iets. Ik zag de mensen die verder gingen na het sauna programma, hoe goed zij eruit zagen en hoe sterk zij waren. Zij waren zo zeker van zichzelf. En ik werd nieuwsgierig. Ik besloot te blijven om de rest van het programma te onderzoeken. Want door drugs raak je geblokkeerd. Als je clean wordt gaat je geweten ook opspelen. Want je schaamt je toch voor de dingen die je gedaan hebt toen je drugs gebruikte. In Nederland leerde ik verantwoording te nemen voor de verkeerde dingen die ik gedaan heb zodat ik met een schone lei opnieuw kon beginnen. Wil je clean blijven moet je met waarden en normen leven.

Tegen iedereen zou ik willen zeggen: begin er gewoon niet aan. Laat je vrienden je er niet bij betrekken. Jullie kunnen de oudere verslaafden zien en hoe het met hen is gegaan. ALTIJD slecht. En het einde van de weg is altijd een grafsteen. Jouw grafsteen. Het is altijd een slecht leven.

Aan ouders zou ik willen zeggen dat het goed is kinderen op de hoogte te stellen. Het begint allemaal met het roken van een sigaretje. Dan komt de alcohol, dan de weed en daarna de zwaardere drugs. Ik zeg dit omdat ik het gevaar ken. Ik was daar. Ik weet het.

Kinderen, laat niemand je erbij betrekken. Wat ze ook tegen je zeggen, doe het niet. Dat is goed voor jezelf, voor je ouders en voor de mensen die van je houden. En uiteindelijk voor je stad, je land en de hele wereld.

Doe het goed en kijk niet naar anderen.

Mario