Narconon | WELKE PROBLEMEN KUN JE TEGEN KOMEN NA JE AFKICKPROGRAMMA?
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16521
post-template-default,single,single-post,postid-16521,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

WELKE PROBLEMEN KUN JE TEGEN KOMEN NA JE AFKICKPROGRAMMA?

16 nov WELKE PROBLEMEN KUN JE TEGEN KOMEN NA JE AFKICKPROGRAMMA?

Dus je hebt je programma afgemaakt en je voelt je goed. Je gaat naar huis toe met allerlei plannen; werk, dingen oppakken die je hebt laten liggen, contact opnemen met oude vrienden en allerlei leuke dingen doen.

En dan, na een paar weken of na een paar maanden beginnen de problemen weer. Misschien begint het met een blowtje of een Jack Daniels of je kunt geen weerstand bieden aan het lijntje coke dat iemand je aanbiedt.. Daar begint het dan mee en voordat je het weet ben je weer, na al het harde werk tijdens je programma, in het oude verslavingspatroon terecht gekomen. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

In de eerste plaats omdat iemand niet heeft toegepast wat hij tijdens zijn programma heeft geleerd. In veel afkickcentra wordt gezocht naar de reden waarom iemand verslaafd is geraakt en daarna wordt uitgewerkt hoe iemand kan voorkomen dat hij in dezelfde valkuil terecht komt.

Maar wanneer je hard bezig bent je leven weer op te bouwen. je bezig bent contacten die verstoord waren geraakt tijdens je verslaving weer te herstellen, is het niet zo vreemd als de goede voornemens een beetje verzwakken. En dit kan dodelijk zijn voor een ex-verslaafde.

Had je je voorgenomen om je oude drugsvrienden te vermijden en ben je toen toch bij ze langs gegaan? Heb je bedacht wat je tegen je voormalige dealer zou zeggen als je hem weer tegen kwam? En toen je hem tegen kwam vergat je helemaal wat je zou zeggen? Had hij misschien een kleine traktatie voor je? Koos je voor de gemakkelijke oplossing toen je boos was, stress had of gefrustreerd was?

Wanneer een herstellende verslaafde niet de levensvaardigheden leert die hij nodig heeft om clean te blijven zal hij gemakkelijk afglijden. Dat is waarom het Narconon programma werkt voor veel mensen: de levensvaardigheden die nodig zijn om clean te blijven worden grondig geleerd en in praktijk gebracht  voordat iemand weg gaat.

Deze levensvaardigheden worden geleerd in een aantal cursussen in het Narconon programma. Elke cursus behandelt een specifiek aspect van het maken van beslissingen in al die moeilijke momenten waar je af en toe mee geconfronteerd wordt.  Hoe weet je of je iemand echt kunt vertrouwen? Hoe weet je of iemand je niet in de rug zal steken? Welke mensen had je in het verleden beter kunnen vermijden? Alleen al door het herkennen van dit soort mensen kan iemand een gevoel van opluchting krijgen en dingen helder gaan zien.

Hoe kan een probleem op een positieve manier opgelost worden? Er is een exacte procedure voor het oplossen van de meeste problemen. Iedereen in Narconon kent deze procedures en gebruikt ze om door drugs veroorzaakte problemen op te lossen maar ook later andere problemen die iemand tegen komt op te lossen.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de levensvaardigheden die in Nasrconon geleerd worden die iemand helpen voor altijd clean te blijven. Wat ook belangrijk is, is het plan voor de toekomst dat iemand maakt aan het einde van zijn programma Met dat plan kan iemand een nieuw leven opbouwen en het leven dat verwoest is door drugs achter zich laten.

Maar natuurlijk kan iemand alleen clean blijven als hij toepast wat hij geleerd heeft, wat er ook gebeurt.

Daarom houdt een staflid van Narconon contact met die mensen die vertrokken zijn om op de hoogte te blijven van hoe alles gaat en waar nodig hulp te bieden.

U kunt altijd contact opnemen met Stichting Narconon Nederland via telefoonnummer 06 47505116 of via e-mail: nnzutphen@lycos.com