Narconon | Wat kan ik zeggen over het programma dat ik gedaan heb
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16819
post-template-default,single,single-post,postid-16819,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Wat kan ik zeggen over het programma dat ik gedaan heb

25 mrt Wat kan ik zeggen over het programma dat ik gedaan heb

Wat kan ik zeggen over het programma dat ik gedaan heb?

Mijn programma was heel speciaal en uniek.

Het begint met een holistische benadering waarbij geen enkel vervangend middel wordt gebruikt.

Wij gebruiken alleen maar vitamines en mineralen. Alle drugs en vervangende middelen breken de natuurlijke vitamines en mineralen in het lichaam af waardoor iemand weer behoefte krijgt aan drugs en terugvalt. Dus de vitamines en mineralen die verloren zijn gegaan tijdens iemands verslaving moeten vervangen worden. Wanneer iemand klaar is met de ontwenning voelt hij zich zoveel beter en ziet hij er ook stukken beter uit.

Zij hebben een uniek programma onderdeel, het sauna programma dat het Nieuw Leven Detoxificatie programma genoemd wordt. En dit is het  programma onderdeel waarmee ik begon toen ik klaar was met de ontwenning. Ik ging 2-3 weken lang iedere dag in de sauna.

In de zestiger jaren werd ontdekt dat kleine resten van drugs en giftige stoffen in de vetweefsels van het lichaam blijven. Deze kunnen weer in de bloedbaan terecht komen waardoor iemand weer trek kan krijgen en terugvallen.

Tijdens deze 2-3 weken merkte ik echt dat de resten uit mijn lichaam verdwenen. Ik moest nu ook veel vitamines en mineralen gebruiken, want mijn lichaam had deze voedingsstoffen echt nodig.

Toen ik klaar was met dit programma-onderdeel voelde ik mij geweldig. Ik had veel meer energie en ik voelde mij echt gezond. Ik zag er ook heel gezond uit. Ik voelde me net alsof ik weer 16 was en echt herboren.

En dat is dankzij de vitamines en mineralen. Toen ik met drugs stopte had mijn lichaam die vitamines en mineralen echt nodig. De B-vitamines, de vitamine A, C, D, maar ok de calcium en de magnesium om de krampen tegen te gaan.

Toen ik klaar was met het sauna programma begon ik met de behandeling van de mentale en de emotionele kant van de verslaving.

En hier is waar ik begon aan de objectieve oefeningen. Dit zijn geen oefeningen in introspectie. Veel mensen houden niet van groep therapie of introspectie.

Ik deed de Objectieve oefeningen en hierdoor kwam ik uit de geestelijke  bewusteloosheid  die de drugs hadden veroorzaakt.

Weet je, wij drugsverslaafden slapen vaak of zitten vast in herinneringen of trauma’s uit het verleden. Door deze objectieve oefeningen kwam ik uit dat verleden en in het hier en nu. En terwijl ik daarmee bezig was kon ik veel problemen waar ik vroeger last van had en waardoor ik eigenlijk aan drugs was begonnen, onder ogen zien en oplossen. Dus dit was heel belangrijk.

Dit programma onderdeel duurde ook 2-3 weken, maar het kan ook langer duren want iedereen is anders.

Het laatste programma onderdeel gaat over levensvaardigheden.

De eerste stap gaat over de “ups en downs in het leven”. Hierin leer je over allerlei soorten mensen, wie je wel kunt vertrouwen en wie niet. Over de  anti-sociale persoonlijkheden die hard proberen mensen onderuit te halen of kapot te maken.

Ik leerde wie deze mensen zijn en ik weet nu met wie ik kan omgaan en wie ik uit mijn leven moet bannen.

De tweede cursus is de allerbelangrijkste. Tijdens deze cursus kreeg ik mijn zelfrespect terug. Hier moest ik verantwoordelijkheid nemen voor alle verkeerde dingen die ik gedaan heb en de schade die ik mijn familie en andere mensen berokkend heb moest herstellen. Iedereen die aan het programma begint zal toegeven dat hij of zij weinig zelfrespect heeft en weinig zelf- vertrouwen. Die krijg je terug als je deze cursus doet.

Toen deze twee cursussen kaar waren, was ik klaar. En nu werd ik geconfronteerd met de toekomst. Dus ik begon te werken aan het veranderen van de condities in mijn leven. Veel van ons die aan het programma beginnen waren, toen het niet goed met ons ging, een risico voor de samenleving, een risico voor de familie, een risico voor zichzelf. Ik heb echt bijna mezelf kapot gemaakt.

Op dit programma-onderdeel leer je hoe je, in plaats van een risico te zijn,  normaal gaat functioneren en ervoor zorgen dat je steeds beter gaat functioneren. Je gaat ook doelen stellen voor de toekomst. Ik maakte een heel plan. Wat wilde ik bereiken?

En nu ben ik klaar om daaraan te beginnen.