Narconon | Tieners denken dat een pilletje of een snuifje geen kwaad kan.
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16315
post-template-default,single,single-post,postid-16315,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Tieners denken dat een pilletje of een snuifje geen kwaad kan.

04 feb Tieners denken dat een pilletje of een snuifje geen kwaad kan.

DRUGS EN UITGAAN

Toen ik ongeveer 15 jaar was begon ik uit te gaan naar de disco. En begon toen ook alcohol te drinken zoals iedereen dat deed. Echter, na een tijdje merkte ik wel dat ik moeilijk maat kon houden en dronk om dronken te worden en niet omdat ik het nou zo lekker vond. Eerst bier en wijn maar later sterke drank, cocktails e.d. Een paar jaar later kwam daar weed bij via een avontuurlijk aangelegd vriendinnetje. Destijds waren XTC en coke in ons dorp er nog niet. Ik mocht alleen in ons “veilige “dorp uit, maar daar zat wel veel tuig uit de stad. Via dat vriendinnetje leerde ik een groep jongens kennen en toen gingen we ook in de stad uit en kwam er coke bij.

party3

In het uitgaansleven zijn tegenwoordig de zogenaamde party drugs volop te koop en die zien er, net zoals alle drugs, erg onschuldig uit. Dus tieners denken dat een pilletje of een snuifje geen kwaad kan.

Maar het begint altijd bij de eerste keer en mensen die toch al niet goed in hun vel zitten lopen grote kans verslaafd te worden. Deze party drugs zijn veelal chemisch en na gebruik word je super depressief.

Bij mijn voorlichtingen op scholen zeg ik altijd dat ze uit moeten kijken met wie ze omgaan want goede vrienden geven je geen drugs en nemen het zelf ook niet.

partyMaar het wordt de jeugd van vandaag de dag erg moeilijk gemaakt en het jut elkaar ook op. De drugs zijn sterk en het assortiment groeit en de dealers worden steeds agressiever omdat er veel concurrentie is. 

Ouders wil ik zeggen dat ze naar hun kinderen vooral moeten luisteren en dat alles bespreekbaar moet zijn.

Maar het blijft moeilijk, vooral ook omdat drugs overal aanwezig zijn, ook op scholen en dan nog al die coffeeshops waar ook dealers van hard drugs vaak rond hangen omdat zij allemaal blowen.

Ik ging altijd zaterdagavond uit nadat ik altijd ruzie thuis had gehad en kwam ik negen van de tien keer hartstikke dronken thuis.

Als je kind zich anders gedraagt is er veel kans dat het niet goed gaat. Als hij/zij een grote mond krijgt en zich overal tegen afzet en zich meer afzondert, aan dit soort dingen merk je hoe het zit. Het beste is het ijzer smeden als het heet is, dat wil zeggen, proberen te praten en luisteren als je kind een beetje een goede dag heeft en je bij voorbeeld samen wat kan gaan doen.

Kant en klare oplossingen heb ik niet, maar ik wil wel mijn ervaringen delen, ook wat ik in Narconon heb gezien en gehoord.

Geef voorlichting al op jonge leeftijd want dat is uiteindelijk het enige wat kan helpen. BETER VOORKOMEN DAN GENEZEN.

U kunt altijd naar Narconon bellen, zij staan altijd voor u klaar met advies en een luisterend oor. Zij geloven heel erg in preventief werken om te voorkomen dat nog meer kinderen verslaafd worden.

Gerda van de Lande. Telefoonnummer Narconon: 06 16892236, e-mail: info@narconon.nl