Narconon | PHENIBUT, EEN OPKOMEND GEVAAR
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16426
post-template-default,single,single-post,postid-16426,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

PHENIBUT, EEN OPKOMEND GEVAAR

10 aug PHENIBUT, EEN OPKOMEND GEVAAR

Na meer dan 6 jaar met een GHB verslaving gevochten te hebben, kwam ik het goedje phenibut tegen. Het wordt online verkocht en aangeprijsd als middel voor ontspanning, sportresultaten, betere nachtrust en zelfs hulp bij het afbouwen van GHB. Na het horen van wat positieve ervaringen wou ik dit zelf ook eens proberen.

GHB heeft invloed op de GABA-b stof in het centraal zenuwstelsel in je lichaam. GABA is een belangrijk neurotransmitter, die ervoor zorgt dat je hersenactiviteit onder controle blijft. Nu blijkt het zo te zijn, dat phenibut een derivaat is van GABA. GHB en phenibut delen ook wat gelijke effecten, alleen die van phenibut worden als wat milder ervaren.

Dat weekend heb ik twee doseringen phenibut genomen, over twee dagen verspreid. Het duurt erg lang, tot wel 2-3 uur voordat het begint te werken, waardoor overdosering erg gemakkelijk is. Na enkele uren begon ik de eerste effecten te voelen. Ik voelde me vrolijk, energiek en rustig tegelijk. Op dit moment leek het een leuke vervanging voor mijn GHB verslaving.

De dag erna begonnen de eerste nadelige effecten zich te vertonen. De afkickverschijnselen, die bijna een week lang aanhielden. Ik voelde mij erg angstig, misselijk, kon slecht slapen, had nachtmerries, weinig eetlust en geen motivatie om iets te ondernemen. Het voelde als een GHB afkick waar ik meerdere weken dagelijks voor zou moeten gebruiken, en dit in slechts twee dagen.

Voordat ik phenibut voor het eerst ging proberen, was mijn verwachting dat de kans op verslaving vele malen kleiner zou zijn. Dit dacht ik omdat het effect een stuk milder is dan die van GHB.

Na wat onderzoek op het internet, heb ik nog vele andere gebruikers van phenibut gevonden. Sommige die zelfs maanden lang elke dag dit goedje namen. De verhalen die ik lees zijn erg heftig. Het afbouwen van phenibut kan weken, soms maanden duren, en de nasleep hiervan duurt ook weken tot een paar maanden. Ze worden zo omschreven dat een heftige GHB verslaving niet veel voorstelt vergeleken  met een verslaving aan phenibut. Maar hoe kan dit? Phenibut is legaal en zou toch een onschuldig middeltje zijn?

Ik heb maar een kleine ervaring gehad met phenibut, maar met mijn kennis en ervaring over mijn GHB verslaving zegt mij dat dit een gevaar in opkomst is. Als er niet snel stappen worden gemaakt voor deze nieuwe drug, zullen er nog vele slachtoffers volgen.

Gebruik je verstand, en wees geen proefkonijn.

Maarten