Narconon | IK HAD EIGENLIJK ALLES EN TOCH GING HET ERGENS MIS…….
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16503
post-template-default,single,single-post,postid-16503,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

IK HAD EIGENLIJK ALLES EN TOCH GING HET ERGENS MIS…….

27 okt IK HAD EIGENLIJK ALLES EN TOCH GING HET ERGENS MIS…….

 

Hallo ik ben Piet ik ben 27 jaar oud en kom uit Noord Holland.

Het begon allemaal onschuldig met een jointje op de middelbare school in de 2e klas.

 

Ik had nooit verwacht toen ik jonger was dat ik ooit drugs zou gaan gebruiken, ook klonk het allemaal zo eng. Toch op de een of andere manier door een samenloop van omstandigheden ben ik in mijn pubertijd begonnen met het roken van jointjes. Blijkbaar stond ik toen niet sterk in m’n schoenen, en ondervond problemen en ongemakken die met drugs werden vervaagd. Tja, over wat voor zeer ernstige problemen heb ik het dan dat ik zover ging om uiteindelijk met drugs in zee te gaan?

 

Verlegenheid? Ongemakkelijkheid? Gescheiden ouders? Eigenlijk had ik niet echt problemen, Ik had eigenlijk alles en toch ging het ergens mis. Het begon onschuldig met een jointje, ach ja dat is “toch maar een natuurproduct” niks gevaarlijks aan. Na een paar jaar als een zombie geleefd te hebben volledig verdoofd van de vele “onschuldige” jointjes die ik dagelijks rookte was ik toe aan een nieuwe uitdaging en begon met het gebruik van amfetamine. Ik zag het als een heus medicijn tegen alles en stapte al snel over naar dagelijks gebruik! Uiteindelijk gebruikte ik alles wat los en vast zat, was ik niet meer tot rede vatbaar, weet je niet meer voor welk probleem je drugs gebruikt en is je leven een grote puinhoop en is drugs ineens je vriendje niet meer maar je vijand!

 

Uiteindelijk toen ik langzaam gek aan het worden was van de vele nachten doorgaan en allerlei waanideeën kreeg hebben mij ouders mij naar een psychiater gebracht. Ik kreeg de diagnose psychose mogelijk in het kader van schizofrenie en kreeg onmiddellijk kalmeringsmiddelen en antipsychotica voorgeschreven. Deze middelen gaven mij zo’n onbehagelijk doods gevoel dat ik na korte tijd opnieuw begon te gebruiken. Daarna ben ik nog een paar keer opgenomen geweest in verschillende psychiatrische instellingen en ben behandeld met verschillende medicatie maar niks hielp en langzaam schoot de moed in de schoenen.

 

Uiteindelijk ben ik door het doorzetten en niet opgeven van mijn ouders in Narconon Zutphen terecht gekomen toen ik 19 jaar was. Ik kon daar vrijdagavond meteen terecht, want de directrice daar weet dat verslaafden niet alleen problemen ondervinden tussen 9-5 en dat elk minuut telt.

Toen ik daar binnenstapte voelde het meteen goed.

Het voelde gezellig en huiselijk en had meteen zin om aan het programma te beginnen.

 

Ik hoorde achteraf van mijn ouders ook dat meteen dat ik daar binnen stapte ik er meteen enthousiast uitzag, iets wat ze al lange tijd niet gezien hadden.

Narconon werkt niet met medicijnen maar puur met hele logische en simpele oefeningen die onwijs goed werken! In het begin heb je een periode waarin je herstelt van de lichamelijke schade die drugs hebben veroorzaakt.  Dit duurt bij de ene langer dan bij de andere, maar door de oefeningen en goede begeleiding tussendoor gaat dit vele malen makkelijker en sneller! Wanneer dat afgerond is begon ik met de communicatie oefeningen waarbij ik weer leerde goed en duidelijk te communiceren en mijzelf op mijn gemak leerde te zijn. Daarna heb ik het sauna programma gedaan en dat was te merken ook!

In het begin stonk mijn zweet vreselijk naar drugs, maar naarmate ik verder in het programma kwam nam dat af en voelde ik mij mentaal en fysiek frisser dan ooit!

 

Na het saunaprogramma heb ik de objectieve oefeningen gedaan die mij weer volledig met mijn beide benen stevig op de grond zetten en ik weer alle aandacht voor mijn omgeving had!

Daarna heb ik de laatste cursussen doorlopen die mij een eerlijk en betrouwbaar mens hebben gemaakt. Na een half jaar heb ik het programma met succes afgerond.

 

Inmiddels heb ik al meer dan 6 jaar een vaste baan heb mijn diploma’s op zak, en ben vrijwel nooit ziek en gebruik geen enkel medicijn. Bijna niemand gelooft dat ik ooit zwaar aan de drugs heb gezeten , iedereen vindt dat ik er zo fris en gezond uitzie! Dit had ik 9 jaar geleden niet durven dromen