Narconon | IK BEN BIJ ELKAAR 27 JAAR VERSLAAFD GEWEEST…..
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
16533
post-template-default,single,single-post,postid-16533,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

IK BEN BIJ ELKAAR 27 JAAR VERSLAAFD GEWEEST…..

30 nov IK BEN BIJ ELKAAR 27 JAAR VERSLAAFD GEWEEST…..

 

Mijn naam is Jan en ik ben geboren in Rotterdam. Ik ben bij elkaar 27 jaar lang verslaafd geweest. Ik weet dus als geen ander wat voor ellende drugs veroorzaken. Daarom gaf ik in het verleden regelmatig in samenwerking met Stichting Narconon Nederland drugsvoorlichting op scholen.

Ik had een vrij zorgeloos leven tot ik een jaar of 10 was. Ik had twee broers die 5 en 10 jaar ouder zijn dan mij. Mijn ouders lieten me gewoon mijn gang gaan. Ik kon thuis komen wanneer ik wou, ik deed toen al waar ik zin in had. Ik rookte al toen ik 10 was en ik dronk ook al alcohol.

Mijn broers blowden en ik ging soms in hun kamer en haalde dan de halve jointjes uit hun asbak en rookte die dan op. Al snel ging ik zelf hashish kopen. En voor ik het wist blowde ik de hele dag. Ik ging toen ook al bijna niet meer naar school. Ik hing de hele dag en avond rond op straat en pikte geld van mijn ouders en familie.

Toen ik een jaar of 13 was ging ik met de oudere jongens om van Rotterdam Zuid. Het waren de Feyenoord hooligans. Ik ging ook met hun mee naar Feyenoord. We zaten toen in Vak-S. Deze jongens gebruikten speed. Ik ging ook speed gebruiken en ook ik werd een Feyenoord hooligan. Al snel gebruikte ik elke dag speed. Ik begon ook speed te verkopen en kwam in andere criminele dingen terecht. Ik werd een paar keer opgepakt voor kleine dingen. Ook voor speed verkoop en vechtpartijen met Feyenoord hooligans.

Al snel daarna liep ik van huis weg. Ik was toen een jaar of 15 en ik ging bij één van de leiders van de SCF wonen. Hij deed ook overvallen op postkantoren. Ik ging daaraan meedoen en ik werd op mijn 16e daarvoor opgepakt. Ik ging toen voor 15 maanden de gevangenis in.

Toen ik vrij kwam ging ik terug naar mijn ouders maar ik was van hun vervreemd door het drugsgebruik. Ik ging toen cocaïne gebruiken. Ook begon ik cocaïne te verkopen. Het was toen eind jaren ’80-begin jaren ’90. De XTC kwam toen op de markt. Ik verkocht toen ook veel XTC. Ook begon toen de hard core op te komen. Het begon in Rotterdam Parkzicht. De voetbalrellen werden ook steeds erger en harder. We gebruikten ook de house party’s om Feyenoord te promoten in andere steden. Zelf werd ik ook steeds gewelddadiger door het vele cocaïne en XTC gebruik. Ik ging elk weekend naar Parkzicht of naar feesten en dan gelijk door op zondag naar Feyenoord uit of thuis. We gingen niet voor het voetbal maar voor de rellen. Ik zakte ook steeds dieper in de handel van drugs. Het ging van grammen drugs en wat pillen naar kilo’s drugs en tienduizenden pillen.

Ik leerde toen de echte grote jongens kennen van de Rotterdamse drugshandel. Ik begon toen ook met drugssmokkel van de Antillen naar Nederland en XTC naar Spanje.

In 1994 werd ik opgepakt in Curacao met 1  kilo cocaïne. Ik kreeg 32 maanden gevangenisstraf. Daar in de gevangenis ben ik crack gaan roken.

Toen ik vrij kwam woog ik nog maar 45 kilo. Toen ik in Nederland terug kwam ging ik in de crack en heroïne handel, gewoon op straat. Al snel ging ik zelf bruin (heroïne) gebruiken.

Toen ik heroïne ben gaan gebruiken wist ik nog niet dat je er zo ziek van werd. Ik dacht altijd dat het mij niet zou gebeuren. Tot ik na een paar weken op een ochtend wakker werd en dacht dat ik een goede griep te pakken had. Toen zei de jongen waar ik mee in een huis woonde: “neem maar een shot heroïne, dan gaat het beter met je.” Toen ik dat deed en me betere voelde wist ik meteen: okay, ik ben verslaafd.

Ook vanaf die tijd ging het echt bergafwaarts met mij. Ik verloor echt mijn normen en waarden. Ik leefde op straat in Rotterdam West, ik deed echt bijna alles om maar niet ziek te worden, totdat ik een vriend dood vond naast me op de bank door een overdosis. Ik zocht toen mijn moeder op voor hulp. Mijn vader was toen al vier jaar dood en mijn moeder bleek longkanker te hebben.

Mijn moeder en oom konden voor mij regelen dat ik methadon kreeg. 120 mg. methadon. Ik ging ook weer bij mijn moeder wonen. Maar toch bleef ik ook heroine gebruiken en had ik er een methadon verslaving bij. Het ging toen ook steeds slechter met mijn moeder.

Haar laatste wens was om mij nog clean te zien voor ze stierf. Daardoor ging ik voor het eerst naar Narconon.

Ik moest toen (in 2006) afkicken zonder methadon. Ik ben in Narconon door een hel gegaan van vier weken. Toen ging het weer goed met mij. De wens van mijn moeder is uitgekomen en zij heeft mij clean gezien voordat zij stierf. Ik ben echter daarna niet meer terug gegaan naar Narconon en ben toen niet lang clean gebleven en begon weer aan de heroïne.

Toen weer twee jaar in de hel van drugsgebruik leven en bijna overlijden aan een overdosis heroine in het park bij Dijkzicht.

Ik ging weer terug naar Narconon. Ik heb toen mijn programma voor 50% afgemaakt en ben weer weg gegaan. Ik ben drie dagen clean gebleven en woonde toen in Nijmegen. Ik kwam weer terug  en heb mijn Narconon programma bijna afgemaakt maar dacht het toen wel weer te kunnen.

Toen ging ik met mijn vriendin naar Wales. Ik heb bijna 8 maanden daar gewoond met mijn vriendin en ook daar ging het weer snel fout. Toen mijn vriendin en ik bijna dood waren door het vele heroïne gebruik, belden we met Narconon en smeekten hen ons nog een keer te helpen. De directrice van Narconon heeft toen alles op alles gezet om ons terug naar Narconon te krijgen en binnen een week waren we terug.

In januari ben ik 3 jaar clean. Ik woon nu in Engeland samen met mijn vriendin Ik werk voor mezelf en via de plaatseljjke kerk help ik oudere mensen met allerlei klusjes.

Ik moet echt zeggen dat het Narconon programma mij geholpen heeft een beter mens te zijn.