Narconon | Informatie over crack
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
15785
page-template-default,page,page-id-15785,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Informatie over crack

Crack is een bewerkte vorm van cocaïne. Wat algemeen bekend staat als cocaïne is eigenlijk het chemische product hydrochloride-cocaïne. Sommige gebruikers passen een chemische bewerking toe op cocaïne om de hydrochloride te verwijderen. Dit wordt “freebasen”genoemd en maakt de drug krachtiger.

Wat is er nieuw aan crack?

 

Crack is een vooraf klaargemaakte vorm van freebased cocaïne; daarom hoeft de gebruiker niet de apparatuur te kopen en blootgesteld te worden aan de explosieve chemische stoffen die nodig zijn voor freebasen. Crack wordt meestal verpakt in medicijnflesjes of plastic zakjes en in kleine hoeveelheden verkocht; meestal 300-500 mg, wat genoeg is voor twee of drie keer inhaleren.

 

Aanvankelijk was cocaïne een drug voor rijke mensen omdat het zo duur was. Vandaag de dag is crack zo goedkoop dat zelfs pubers het kunnen kopen. Maar dit is misleidend, want als iemand eenmaal verslaafd is aan crack, dan gaat hij er vaak meer van gebruiken en dit gaat hem dan ook meer kosten.

 

Wat zijn de nadelige effecten van crack?

 

Zoals het geval is bij elke straatdrug, bestaat de kans dat er iets anders verkocht wordt dan beweerd wordt. Het voorspellen van neveneffecten is dus moeilijk wanneer de inhoud niet bekend is. Er zijn levensbedreigende reacties bekend bij zowel de eerste keer als de 100e keer of elke keer dat crack gebruikt wordt. Je hoeft geen overdosis crack te nemen om eraan te sterven. Daarbij komt ook dat als iemand na de eerste keer vaker gaat gebruiken, andere nadelige effecten zullen gaan optreden zoals de snelle gewenning (waardoor de gebruiker de dosis gaat verhogen), verslaving en alle sociale problemen die het gevolg zijn van een dure drugsverslaving. De volgende reacties kunnen optreden bij elke dosering:

 

  • stuiptrekkingen
  • verhoogde hartslag
  • abnormaal hartritme
  • hartaanval
  • plotseling opkomende sterk verhoogde bloeddruk
  • toeval
  • extreme depressie
  • suïcidaal gedrag