Narconon | Informatie over XTC
Afkicken in unieke huiselijke sfeer. Geen wachtlijst, direct hulp! Programma zonder medicatie. Voor hulp of vragen, bel ons: 0575-542362.
afkickkliniek, drugsverslaving, alcoholverslaving, verslavingskliniek, verslavingszorg, afkickkliniek zutphen
15763
page-template-default,page,page-id-15763,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.2.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Informatie over XTC

Gebruikers van MDMA (de scheikundige naam voor XTC of ecstasy) kunnen problemen krijgen die vergelijkbaar zijn met de problemen die gebruikers van amfetamine en cocaïne hebben. Daartoe behoort ook verslaving. De psychische effecten van MDMA zijn o.a. verwarring, depressies, slaapproblemen, angst en paranoia tijdens en in sommige gevallen weken na gebruik.

 

Lichamelijke effecten zijn o.a. gespannen spieren, op elkaar geklemde kaken, misselijkheid, verstoord gezichtsvermogen, gevoel van zwakte, koude rillingen of zweten.

 

Vooral mensen die hartproblemen hebben of problemen met de bloedvaten lopen het risico op verhoogde hartslag en bloeddruk. Mensen zijn tijdens houseparty’s overleden door MDMA. De stimulerende effecten van de drug, waardoor de gebruiker uren achter elkaar kan dansen, in combinatie met de hitte en de enorme drukte op houseparty’s kunnen leiden tot uitdroging, hoge koorts, hartverlamming en problemen met de nieren. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat veelvuldig gebruik van MDMA aanhoudende problemen met het geheugen veroorzaakt.

 

Volgens nieuwe onderzoeksresultaten in de uitgave van 15 juni van The Journal of Neuroscience, veroorzaakt de “designer drug” XTC ofwel MDMA, langdurige schade aan die delen van de hersenen die belangrijk zijn voor het denken en het geheugen. In een experiment met doodshoofdaapjes hebben onderzoekers op The John Hopkins University aangetoond dat 4 dagen gebruik van deze drug schade toebracht die 6-7 jaar later nog merkbaar was. Deze bevindingen bevestigden ook eerder onderzoek dat door deze onderzoekers bij mensen gedaan was, en dat aantoonde dat mensen die MDMA hadden gebruikt slechter scoorden bij geheugentesten.

 

“Het serotoninestelsel (serotonine is een stof die in de hersenen wordt aangemaakt) wordt in gevaar gebracht door MDMA, terwijl dat stelsel essentieel is voor de opname in de hersenen van informatie en emotie”, zegt dr. Alan I. Leshner, directeur van de National Institute on Drug Abuse (NDA). Mensen die MDMA gebruiken, al is het maar een paar keer, riskeren op zijn minst langdurige, misschien zelfs permanente problemen met leren en met het geheugen.